Geen producten (0)

Hoe een kettingzaag te kiezen


De eerste vraag die u zich moet stellen alvorens een kettingzaag te kiezen is waarvoor u deze wilt gebruiken. Ons zeer uitgebreid assortiment omvat machines voor voltijdse professionals, semi-professionals en vrijetijdsgebruikers.

Deze kettingzagen zijn ontworpen voor dagelijks intensief gebruik en beantwoorden aan de behoeften van de meest veeleisende gebruikers. De professionele kettingzagen XP zijn de hoogst presterende en meest efficiënte machines van het assortiment. Het zijn krachtige en robuuste machines die, naast de langste levensduur, de beste resultaten in de moeilijkste omstandigheden bieden. De semi-professionele kettingzagen zijn geschikt voor alle situaties. In de meeste gevallen hebben ze hetzelfde basisontwerp als de professionele kettingzagen. De kettingzagen voor vrijetijdsgebruikers zijn ontworpen voor occasioneel gebruik en bieden daarbij gebruiksgemak en extreme prestaties. Deze kettingzagen zijn tevens uitgerust met oplossingen die rechtstreeks afgeleid zijn van de professionele modellen.

Belangrijke punten voor de keuze van een kettingzaag:

  • De juiste methoden gebruiken om het werk veiliger en gemakkelijker te maken.
  • Niet nalaten goedgekeurde beschermingsmiddelen te dragen zoals veiligheidsbroek en -laarzen, helm met vizier, gehoorbeschermers en handschoenen.
  • Een lichte kettingzaag is altijd gemakkelijker te gebruiken door minder ervaren personen.
  • Ergonomisch ontwerp en design. Een gering trillingsniveau in de handgrepen, een smal en goed gebalanceerd zaaghuis en een hoog zwaartepunt zijn welgekomen kenmerken, zelfs indien de kettingzaag maar occasioneel zal worden gebruikt. Een goede ergonomie kan even belangrijk zijn als een licht gewicht.
  • Is de kettingzaag gemakkelijk te onderhouden? Een goed toegankelijk luchtfilter en bougie, en een zijdelingse regeling van de kettingspanning besparen tijd en moeite.
  • Een regelmatig onderhoud door bevoegde vakmensen komt uw kettingzaag ten goede. Wij kunnen u bijstaan met advies en de nodige service voor uw kettingzaag.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van dergelijke cookies.