Geen producten (0)

Gazononderhoud


Klik hier voor onze gebruikte zitmaaiers

Hoe een zitmaaier kiezen

Deze machines zijn over het algemeen ontworpen voor de grootste en meest open grasoppervlakken, waarbij de machine vooral een grote maaibreedte moet hebben. Omgekeerd, indien de oppervlakte wel groot is maar bezaaid met bomen of struiken, mag de maaibreedte niet te groot zijn om tussen de smalste doorgangen te kunnen rijden.

Met een zitmaaier van Husqvarna kunt u hoogwaardige resultaten behalen, aan de hand van de maaimethode die het meest aan uw gazon is aangepast. Als u voor een model met geïntegreerd opvangsysteem kiest wordt het maaisel opgevangen en levert u een verzorgd werk af. Voor snel en efficiënt maaien dient u een zitmaaier met zijuitworp te kiezen. De maaimethode met BioClip® (mulching), ten slotte, gebruikt u wanneer uw gazon behoefte heeft aan meststof. Met de accessoires uit ons assortiment kunt u van uw zitmaaier een veelzijdig werktuig maken waarvan u het hele jaar door kunt genieten.

Belangrijke punten voor de keuze van een zitmaaier:

  • Een zitmaaier met geïntegreerde opvangbak is het meest doeltreffende systeem voor het opvangen van het maaisel.
  • Om hoog en dik gras te maaien blijft het maaidek met zijuitworp het meest doeltreffende.
  • Door het gebruik van verschillende soorten accessoires kunnen onze zitmaaiers worden aangepast voor het oprapen van het maaisel, BioClip (mulching) of uitworp, naargelang van uw type gazon en uw maaigewoonten.
  • Voor veel zitmaaiers met een opvangbak is een deflector voor achteruitworp als accessoire geleverd worden.
  • Een deel van de zitmaaiers met zijuitworp kunnen in optie worden uitgerust met opvangsystemen van 2 of 3 bakken.
  • De zitmaaiers met zijuitworp kunnen vaak worden uitgerust met een mulchingkit.
  • Aangezien bij zitmaaiers met geïntegreerde opvangbak geen zijdelings van het maaidek uitspringende deflector is voorzien, kunnen deze in krappere ruimten worden gebruikt dan de modellen met zijuitworp.
  • Een zitmaaier met hydrostatische transmissie is veel gemakkelijker te gebruiken dan een zitmaaier met mechanische transmissie. Met mechanische transmissie moet u de zitmaaier tot stilstand brengen telkens wanneer u van versnelling verandert. Bij hydrostatische transmissie kan tijdens het rijden continu van versnelling worden veranderd zonder telkens tot stilstand te komen.
  • Er bestaan bij hydrostatische transmissie twee mogelijke bedieningswijzen. De bedieningswijze met het hoogste comfort bestaat uit pedaalbediening, waarbij de snelheid en de rijrichting worden bediend door middel van afzonderlijke pedalen voor vooruit en achteruit. De andere bedieningsmogelijkheid voor hydrostatische transmissie bestaat uit hendelbediening. In dit geval staat de hendel op de achtervleugel van de machine, waar hij vlot van op de bestuurdersstoel kan worden bediend.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van dergelijke cookies.